Atelier Vanduca       Onze troeven       Producten en diensten       Links       Contact

Nieuws

Woonestetika

Atelier Vanduca neemt deel aan dé interieurbeurs 'Woonestetika'! Indien je gratis inkomkaarten wenst, neem contact met ons op!
Wij zullen de nieuwe collectie houten en aluminium kwaliteitskaders ‘Loft’ by Barth Larson-Juhl presenteren. Ook de XLBoom fotolijsten zijn nieuwkomers op de beurs.

Download hier de brochure


Hand Made in Belgium-label

Atelier Vanduca in Hoeselt is sinds augustus 2016 de trotse eigenaar van het Hand Made in Belgium-label van ondernemersorganisatie Unizo Limburg.
Zaak voerders Eline Moustie en Christophe Vanhoutvin kregen het label uit handen van Bart Lodewyckx, directeur Unizo Limburg en burgemeester Werner Raskin.

Unizo -Limburg wil ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. "Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en Atelier Vanduca past perfect in dit plaatje", legt Bart Lodewyckx, directeur van Unizo Limburg uit. Met dit label erkent Unizo-Limburg de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Atelier Vanduca is al sinds 1974 een kwaliteitszaak voor inlijstingen en massieve meubels op maat. Er is een ruime keuze aan kwaliteitslijsten, passe-partouts en ophangsystemen voor kunstobjecten. Traditionele en hedendaagse beschadigde kaders, spiegellijsten en schilderijen worden op ambachtelijke wijze in het eigen atelier behandeld en gerestaureerd met gebruik van authentieke materialen. Het atelier heeft zich ook gespecialiseerd in de restauratie van meubels, hedendaags of klassiek.

Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent ‘handmade’ zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.


Erfgoeddag 2015

Tijdens Erfgoeddag 2015 plaatsen we onder meer de verhalen van schenkingen en erven centraal. Erfstukken zoals oude meubels of objecten hebben meestal een emotionele waarde of dragen een hele geschiedenis met zich mee waardoor men er geen afstand van kan doen. Ze komen vaak uit een omgeving met een totaal andere
achtergrond.

Bij Atelier Vanduca kan u terecht voor de herintegratie van uw oud(bollige) objecten in een hedendaags, modern of klassiek interieur. Binnen ons atelier gaan we bijvoorbeeld een oude foto van uw overgrootouders herinlijsten in een hedendaagse kader zodat deze geïntegreerd wordt in uw interieur dat een weerspiegeling is van uw eigen persoonlijkheid en interesses.

We kunnen bijvoorbeeld ook een oude ‘gouden’ kader een nieuwe bestemming geven en hiervan een spiegel maken die we gaan patineren in aardse tinten die net past binnen uw landelijke dressing. Niet alleen een voltaire en een secretaire zijn tijdloze klassiekers onder de antieke meubelen, maar ook een buffetkast. Een buffetkast van uw groottante bijvoorbeeld ontvouwt zijn volle glorie vooral in de eetkamer, woonkamer of keuken. Wij zullen deze restaureren met respect voor de authentieke materialen en er nieuw leven inblazen.

Ook kunnen wij jullie adviseren en bijvoorbeeld een bijhorende tafel, televisiekast of … op maat maken. Als meubelmakers willen we geen wegwerpmeubelen die in massa
geproduceerd worden. We willen – in samenspraak met de klant en/of interieurarchitect – op zoek naar iets unieks, iets duurzaam.

In een tijdloos interieur is het de kunst om een goed gevoel van evenwicht en orde te creëren door verschillende stijlen geslaagd te combineren. Over deze verwezenlijking en alle andere projecten van Atelier Vanduca kom je meer te weten op erfgoeddag. Zoals we hieruit kunnen besluiten is de zaakvoerder Christophe Van Houtvin van jongs af aan gebeten door de ambachtenmicrobe die hij van thuis uit heeft meegekregen.

Samen met zijn vrouw Eline heeft hij zich in 2000 gevestigd in Werm. Atelier Vanduca is ondertussen gespecialiseerd in verschillende domeinen: inlijstingen op maat,
restauratie kunstvoorwerpen en maken van massieve meubels op maat.


310 m² verguld in het MAS | Museum aan de Stroom in Antwerpen

Afgelopen zomer opende in het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen een eigenzinnige expositie "Happy Birthday Dear Academie: 350 jaar Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen": met oud en hedendaags werk uit de collecties van het KMSKA, (inter)nationale bruikleengevers en eigen werk van gereputeerde kunstenaars op een gigantische "Golden Wall". Werken van Jacob Jordaens, David Teniers en Vincent Van Gogh gaan in dialoog met werk van o.m. Panamarenko, Fred Bervoets en Anne-Mie Van Kerckhoven. Om deze gouden muur te realiseren werden wij van Atelier Vanduca uit Hoeselt aangesproken.

Hoewel wij als atelier veel ervaring hebben met het plaatsen van bladgoud, was dit toch een buitengewoon project. De wand is immers 62 meter lang en 5 meter hoog, dus ongeveer 310 m². Oorspronkelijk was het plan de wand te vergulden met losse blaadjes slagmetaal, maar om het beoogde effect te verkrijgen, werd gekozen voor een alternatieve plaatsingsmethode met rollenbladmetaal. Omgerekend zitten er 12.500 blaadjes in de gouden muur verwerkt.

Deze tentoonstelling loopt nog tot en met 26 januari 2014 in het MAS | Museum aan de Stroom in Antwerpen.

Meer informatie op: www.happybirthdaydearacademie.be