• Inlijstingen

Inlijstingen

Maatwerk

Wij verzorgen al uw inlijstingen van tekeningen, schilderijen, gravures, etsen, aquarellen, handwerken, posters en foto’s. Voorwerpen lijsten wij ook geregeld in: T-shirts, doopkleedjes, babyschoenen, medailles, juwelen, ... U kan bij ons ook terecht voor het inlijsten van uw spiegels, magneet- en prikborden.
Wij gaan altijd op zoek naar de juiste match tussen de stijl van het werk en de omgeving waarin het werk zal terecht komen. Wat niet voor de hand ligt, is dat wij ook buiten de lijntjes durven kleuren. Zo komen wij meestal met onverwachte en erg creatieve oplossingen voor de dag.

Lijsten

In ons atelier vindt u een zeer ruim aanbod in klassieke en moderne lijsten, zowel in hout als in aluminium. De keuze gaat van een heel dunne, sobere lijst over een moderne reeks van metaal- & felle kleuren tot aan de klassieke overhoeks afgewerkte ornamentlijst. Wij hebben ook Amerikaanse baklijsten of plexiboxen. Indien nodig maken wij voor u een aangepast profiel op maat met kleur naar wens.

Museumkwaliteit glas & karton

U kan kiezen uit een uitgebreid kleurengamma zuurvrije passe-partouts en verschillende soorten glas (ontspiegeld, UV-werend, museumglas, enz.) voor een optimale conserverende inlijsting. Wij plaatsen ook telkens een zuurvrije buffer tussen het kunstwerk en de achterwand in MDF.
Voor alle inlijstingen worden steeds zuurvrije en conserverende materialen gebruikt, iets wat het werk enkel ten goede komt. Ook zullen wij uw kunstwerken nooit opkleven, maar opspannen met zuurvrije en reversibele tapes en hechtmiddelen zodat uw werk steeds zijn waarde behoudt en te allen tijde mooi vlak staat. Het ambachtelijke werk wordt gecombineerd met het gebruik van computergestuurde machines voor een perfecte afwerking. Atelier Vanduca is ook erkend met het “Handmade in Belgium”- label voor authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten, en ontving van de Belgische overheid het "Erkend Ambacht"-label.

Ophangsystemen

Om uw ingelijste kunst aan de muur te bevestigen zonder voor elk nieuw stuk een gat te moeten boren, kunt u gebruik maken van een ophangsysteem van Stas. Deze systemen gaan volledig op in uw interieur, klassiek of modern, en eenmaal bevestigd, hoeft u nooit meer opnieuw gaten in de muur te boren en kan u op een eenvoudige manier inlijstingen wisselen en verplaatsen.
Het systeem bestaat uit een ophangrail in aluminium (ook overschilderbaar), waarin een perlondraad of staalkabel bevestigd wordt met een haakje om de inlijsting aan op te hangen.