• Restauratie kaders & kunstwerken

Restauratie kaders & kunstwerken

Kunstwerken zijn vaak in slechte staat door veroudering, door het gebruik van niet-zuurvrije materialen, verkeerd uitgevoerde restauraties, ...
Traditionele en hedendaagse beschadigde kaders, spiegellijsten en schilderijen worden op ambachtelijke wijze in het eigen atelier behandeld en gerestaureerd met gebruik van authentieke materialen. We werken hiervoor ook samen met gediplomeerde restaurateurs in verschillende disciplines.

Lijsten

Traditionele en hedendaagse beschadigde kaders, spiegellijsten en schilderijen worden op ambachtelijke wijze behandeld en gerestaureerd met gebruik van authentieke materialen. Alles wordt gedaan door ervaren specialisten, die werken met de juiste mix van ambachtelijke tradities, beproefde methodes en nieuwe technologie├źn.
Kapotte kaders kunnen worden bijgewerkt en afgewerkt zodat ze eruit zien als het oorspronkelijke kader. Wij herstellen dus ornamentlijsten, maken stukken bij of vervaardigen zelfs hele nieuwe lijsten naar model. Bovendien worden deze in eigen atelier verguld met bladgoud, bladzilver en slagmetaal.

Canvas of paneel

Hetzelfde geldt voor schilderijen met een scheur, gat of andere beschadigingen. Indien nodig wordt het opnieuw verdoekt en op chassis gezet. Daarenboven reinigen en retoucheren wij ook de kunstwerken.

Papierrestauratie

Een kunstwerk op papier kan gereinigd en ontzuurd worden, bruine vlekken worden verwijderd, scheuren hersteld en plooien verminderd.